Preloader image

Посещение от зам. министъра на земеделието на С. Арабия

11/02/2019

В края на месец януари посрещнахме делегация водена от заместник министъра на околната среда, водите и земеделието на Кралство Саудитска Арабия д-р Хамад бин Абдулазиз Албатшан. Той изрази убеждението си, че трябва да се засили сътрудничеството между Саудитска Арабия и България в аграрния сектор. Също така, че фермите в Саудитска Арабия ценят високо качествената българска люцерна.

АЖД Агро ЕООД в ТОП 20 в сектор земеделие

19/11/2018

Горди сме да съобщим, че АЖД Агро ЕООД бе избрана от престижната икономическа медия Капитал и нейното годишно издание ГЕПАРД да бъде в ТОП 20 за най-динамичните малки и средни предприятия в сектор Земеделие в България. Нашата компания е избрана също и в ТОП 10 на най-проспериращите и динамични малки и средни предприятия в област Ловеч.

 

Обичаме това, което правим! Обичаме земеделието!

Фермери от Америка

10/07/2018

Група фермери от Америка посетиха нашето стопанство и се запознаха от близо със спецификите на земеделието в България. Разговаряхме за различията в зърнопроизводството и люцерно производството в двете страни. Дискутирахме политиките в земеделието, на национално и европейско ниво.

Първите поливни системи

30/04/2018

Днес получихме първите поливни системи тип Пивот, индивидуално проектирани за нашите нужди. Доверихме се на лидера в производството на кръгови и линейни машини за поливане Valley. Това е първата стъпка в изпълнението на стратегията ни за поливане на площите с люцерна с цел увеличаване добивите и добавената стойност.

Люцерна, кампания 2018

30/04/2018

Стартира кампанията по прибирането и дехидратирането на люцерна в нашето стопанство. Към машинния парк бяха добавени още няколко саморазтоварващи ремаркета CLAAS, предвид увеличения обем на площите с люцерна. Благоприятните агроклиматични условия спомагат за навременното прибиране на люцерната от полето, което от своя страна ни гарантира, че тя е с отлични показатели за качество.

Посещение на фермери от Великобритания

18/04/2018

На 16.04.2018 имахме посещение от група фермери от Великобритания за обмяна на опит. Те с интерес разгледаха освен предприятието, площите които обработваме и машинния парк. Въпросите им бяха свързани с  това колко персонал работи в едно високотехнологично стопанство като нашето и дали имаме трудности с набавянето на кадри. 

Посещение от Саудитска инвестиционна компания

18/04/2018

В средата на месец април имахме посещение от SALIC (Саудитска земеделска и животновъдна инвестиционна компания), създадена като саудитска акционерна компания, собственост на Фонда за публични инвестиции на Кралство Саудитска Арабия. нейната дейност е в областта на инвестициите в селскостопанска и животновъдна продукция в страни, които имат конкурентно предимство в приноса си за производството на избрани хранителни стоки и тяхната наличност за експортни пазари. Те изразиха интерес към бъдещо сътрудничество с нашата компания.

Международна селскостопанска изложба Агра 2018, Пловдив

26/02/2018

На 22 и 23 февруари посетихме Международната селскостопанска изложба Агра, Пловдив. Това е 27то издание, организирано от Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието и храните на Република България. Участие взеха близо 500 компании от над 20 държави.

Запознахме се с актуалните тенденции в агробизнеса и създадохме нови делови контакти. Международен панаир Пловдив е сред лидерите на изложбената индустрия в Югоизточна Европа.

Агро Експо 2018, Турция

06/02/2018

Посетихме Агро Експо 2018 което се проведе от 01 до 04 февруари в измир, Турция. Това е най-голямото агро изложение в Турция и едно от най-големите в света. Участваха над 850 компании от 60 страни. Срещнахме се с водещи животновъдни ферми и фуражни заводи от Европа, Близкия и Средния изток.

Българо-ирански бизнес форум

11/01/2018

Посетихме провелият се на 13.11.2017 Българо- ирански бизнес форум в София, чиято цел беше насърчаване на двустранното търговско икономическо сътрудничество между двете страни. Гостуващата бизнес делегация включваше фирми производители на млечни продукти. Ние представихме нашата люцерна като незаменима част от диетата на всяко високо производително млекодайно животно.

 

Агритехника 2017, Хановер, Германия

11/01/2018

Мениджърският екип посети Агритехника, международният форум за селско стопанска техника, който се организира на всеки две години в Хановер, Германия. С над 2800 компании от 53 страни и 450000 посетители, Агритехника е най-големият форум за селскостопански машини в света. Тазгодишното издание подчертава иновациите в селското стопанство и аграрните технологии под мотото "Зелено бъдеще - интелигентни технологии".
Проведохме редица срещи и разгледахме иновациите, които бяха представени за планиране и прилагане на дългосрочна оптимизация на производството в нашето стопанство.

Animallantalya в гр. Анталия, Турция

04/11/2017

В края на месец октомври посетихме изложението Animallantalya в гр. Анталия, Турция, което се провежда на всеки две години и отбелязва темповете на развитие и модернизиране на сектор животновъдство в южната ни съседка. Участници и посетители коментираха културата на отглеждане и начина на хранене на животните на местните фермери, както и устойчивото нарастване на потреблението на месни и млечни продукти. Засегната беше и темата за километричните опашки на граничните контролно пропусквателни пунктове затрудняващи стокообмена между двете страни.

С интерес следим развитието на животновъдния сектор защото Турция е един от основните пазари на нашата люцерна.

Посетихме INVESTMENT AND TRADE ЕXPO Нингбо, Китай - юни, 2017

08/07/2017

През месец юни участвахме в CHINA - CEEC INVESTMENT AND TRADE EXPO в град Нингбо, Китай. Представихме новото предприятие като решение което ни позволява да изнасяме люцерна и на териториално отдалечени пазари като Китайският. Нашият павилион беше един от най - посещаваните.

Посещение от Австралийски и Новозеландски фермери

08/07/2017

Нашата компания бе посетена от колеги - фермери от Австралия и Нова Зеландия. След като разгледаха предприятието и машинния парк, дискутирахме възможностите и предизвикателствата пред които са изправени фермерите в България. Обменихме опит и идеи.

Зърнена Академия 2016

26/04/2017

Търговският екип на "АЖД АГРО" ЕООД взе участие в първата за България Зърнена Академия.

Зърнена Академия 2016 е първата конференция в България и място за анализи, дискусии и контакти за пазара на зърнени и маслодайни култури, в която взеха участие лектори и анализатори от най-авторитетните институции и компании от България, Франция, САЩ, Украйна, Турция и др. Те представиха тенденциите в развитието на пазарите на пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица.

Млад Еврофермер на България 2016

26/04/2017

Андрей Мачуганов спечели приза „Млад еврофермер на 2016 г.“ в конкурса, организиран от списание „Агробизнесът“.

За приза на списание „Агробизнесът“ вече 16 години се състезават производители, работещи в областта на земеделието и хранителната промишленост. „Млад еврофермер на годината“ се връчва като пример за това, че в областта на земеделието няма значение на каква възраст си, а колко всеотдайно работиш. Номинирането на кандидатите за „Еврофермер на годината“ се прави чрез журналистически материали, а читателят избира кой да бъде удостоен с наградата.

Откриване жътва 2016

20/06/2016

Днес, 20.06.2016г. с тържествена церемония и освещаване на машинният парк и полетата бе открита жътвена кампания 2016г. Желаем на всички земеделски производители безаварийна кампания, високи добиви и конкурентни цени!

БАТА АГРО 2016

10/03/2016

Специалисти от производството на АЖД АГРО ЕООД посетиха най-голямото изложение за селскостопанска техника в България - БАТА Агро в Стара Загора, провеждащо се между 8 и 12 март 2016 година.

Въпреки лошото време интересът към изложението беше голям. Акцент беше предстоящата пролетна кампания. 

 

По време на изложението управителят на АЖД АГРО, председател на Съюзът на Зърнопроизводителите от Ловеч и член на управителния съвет на НАЗ взе участие в отчетно-изборното събрание на НАЗ.

Посещение на АГРА 2016, Пловдив

27/02/2016

Екипът на "АЖД Агро" посети изложението АГРА 2016, където се състояха срещи и дискусии с партньори.

Международната селскостопанска изложба АГРА е най-голямата платформа на агробизнеса в Югоизточна Европа. Нейното 25-о издание се проведе от 24 до 28 февруари 2016 година

АГРА се организира от Международен панаир Пловдив под егидата на Министерство на земеделието и храните на Република България и със съдействието на Селскостопанската академия. Одобрена е от Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) - доказателство, че се организира според световните стандарти.