Preloader image

ПРОИЗВОДСТВО НА ЛЮЦЕРНА

Нашите площи с люцерна се разпростират върху повече от 1500 хектара земя, което ни прави най-големият люцернопроизводител в България. Към момента люцерната заема 1/3 от площите ни, като тенденцията е с всяка година площите с люцерна да се увеличават. Големият обем обработваема земя ни позволява да правим правилен сеитбооборот, което гарантира постигането на оптимални резултати.

Ние вярваме, че отгледжането, преработката и доставката на качествена люцерна за фураж започва с добрата работа на полето. Вниманието, което отделяме на детайлите в производството - е ключът към нашия успех. Екипът от опитни агрономи се грижи за постигането му. Ние следваме изпитаната традиция, че земеделието е семеен бизнес.

За нас времето е всичко. Нашите механизатори се трудят на полето в продължение на много часове – сеят, торят, косят и прибират фуража в най-правилния момент.

Нашата висококачествена люцерна е продукт на дългите и тежки часове работа на квалифицираните ни специалисти, чиято основна цел е да произведат и доставят един по-добър продукт на нашите клиенти.

Гордеем се с тясноспециализирания за производството на фуражи машинен парк, с който разполагаме, състоящ се от косачки, сеносъбирачки, сенообръщачки, сеноразхвъргачки, балирвачки, самонатоварващи ремаркета и др., необходими за навременното прибиране на реколтата от полето.

След прибиране на люцерната ние внимателно я сортираме, окачествяваме, партидираме и съхраняваме.

ПРЕРАБОТКА НА ЛЮЦЕРНА

През 2017г. открихме единственото предприятие в България за преработка на люцерна. Тя се състои в дехидратация на люцерна и производство на висококачествени висококомпресирани бали. През следващата година очакваме да открием и втори етап, състоящ се от линия за производство на пелети. На всеки етап от производствения процес екип от опитни специалисти следи качеството на производството. Етапите на производство са следните:

Прибиране на люцерната по време на оптималния и стадий на растеж, чрез което се постигат отлични хранителни стойности( протеина, фибрите и др.) Дехидратиране чрез природна газ. По този начин се постига константно качество, поради нищожната загуба на листа и постоянна влага, подходяща за съхранение. Термичната обработка в сушилнята гарантира дезинфекция на фуража, т.е. производство без никакви вредители, плесенни, гъбни и подобни болести.

Произвеждаме бали с влажност до 12% и с различни размери и тегло, като най-големите са с тегло 750-860 кг. и размери 800мм / 1175мм / 2200мм – съобразени и предвидени за товарене в 40”HQ контейнери. Произвеждаме и бали с размери 800мм/ 1175мм / 1100мм и тегло 370-430 кг., подходящи за по-малки стопанства. При специални поръчки произвеждаме и сушена на слънце люцерна. Висококомпресираните бали, които произвеждаме позволяват транспортирането до териториално отдалечени пазари на големи количества от този толкова ценен за нормалното развитие и растеж на животните, фураж. Нашата чиста, качествена люцерна е безценна храна за високопроизводителни млечни крави, овце, кози, коне, свине, камили, зайци и други животни. Капацитетът на производство и съхранение на предприятието ни дава възможността да осигурим навременни, целогодишни и редовни доставки.

Ние произвеждаме високо компресирани бали (и скоро пелети) с отлични параметри - протеин, фибри, влага и др. на достъпни, конкурентни цени. Някои от основните предимства на нашата дехидратирана люцерна са:
  1. Ние сами отглеждаме люцерната на наши собствени полета, това ни позволява пълен контрол върху продукта.
  2. Високо съдържание на протеин поради много ниска загуба на листна маса на полето.
  3. Постоянна влага на продукта.
  4. Поради процеса на дехидратация, можем да гарантираме че люцерната е без никакви гъбни и плесенни болести, неприятели, вредители.
  5. По-ниски транспортни разходи в сравнение с други бали от люцерна, поради високата компресия.