Preloader image

ЗА НАС

КОИ СМЕ НИЕ?

От 1992 г. развиваме самостоятелен частен бизнес. През 2001 г. правим първите си сериозни инвестиции и в сектор “Земеделие”, а дотогава развиваме търговия с електроматериали и консумативи за промишлени нужди.

Днес ние сме семейна земеделска компания с над 15 годишен опит в земеделието. От скромните 9 хектара наследствена земя фирмата се разраства и днес се разпростираме на повече от 5 500 хектара в 13 землища в Централна Северна България.

През годините успехите ни се множат, реализираме редица европейски проекти, технопаркът се модернизира ежегодно.

Управителят на фирма "АЖД АГРО" ЕООД е отличен с награда за най-комбинативен фермер за 2007 г., носител е на приза за Зърнопроизводител на България за 2009 г. Измежду множеството отличия е и това за ЕВРОФЕРМЕР на България за 2012 г. Димитър Мачуганов вече осми мандат е председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Ловешка област и е член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България, НАЗ.

Но най-голямата награда ни присъждат хилядите арендодатели, поверили земите си в нашите ръце, знаейки, че земята им ще бъде съхранена, облагородена.

Верен остава и екипът, благодарение на който се извежда мащабното производство. В компанията работят 60 специалисти, някои още от основаването на дружеството. Компанията е един от уважаваните работодатели в региона.

Три са собствените бази, а машинният парк и до днес е гордостта на компанията. Локацията на нашите бази е повече от отлична – в сърцето на България, гр. Летница, намиращ се на 180 км североизточно от столицата София, 270 км западно от най-голямото експортно пристанище Варна, 58 км. южно от речното пристанище Свищов на р. Дунав и 110 км южно от гр. Русе и “Дунав мост”.

„АЖД-АГРО” ЕООД непрекъснато се стреми да усъвършенства собственото си производство, като улеснява процеса на работа, инвестирайки в нови земеделски техники за модерно и ефективно земеделие.

Благодарение на съвременния технически парк и познанията и уменията на екипа - повече от отличните финансови резултати, постигнати през последните няколко години, са факт. Дружеството е одитирано за последните години и финансовите резултати са публични.

Многократно нашето дружество е било обект на земеделски форуми, демонстрации, презентации, чуждестранни визити от цял свят, агротуризъм с цел обмяна на опит и др. Традиционно базите на компанията се посещават всяка година от големи чуждестранни фермерски групи. За да е винаги в крак с новостите на пазара, мениджърският екип посещава ежегодно големите световни форуми и земеделски изложения.